Peregrinas på rødbrun jord

---------------------------------------------

Til min blogg På vei. Ser etter mål.

---------------------------------------------

Baksidetekst:

På vandring langs en eldgammel pilegrimsvei i Nord-Spania. Ulike kvinner i møter med seg selv og andre. Endring av noe som var. Samme mål, samme glede.

Peregrinas på rødbrun jord ble utgitt juni 2015 og er min andre bok.

Boken består av 23 tekster (noveller, kortprosa og fortellinger)

om kvinner langs pilegrimsveien mot Santiago de Compostela.

Til anmeldelse av boken

Det brenner verst i gamle hus:

«Hun bare stod der i tiendaen, som zappet inn. Med grønn ryggsekk. Hun spurte om hun visste det spanske ordet for sardiner. De lo fordi det var så enkelt. Siden gikk de videre. Sammen hver eneste dag.»

 

 

Ferskingen:

«Det er mange timer til hun kan legge seg, men hun pakker ut soveposen og brer den utover sengen, finner frem nattøyet, gjør klart alt hun trenger til tannpuss og dagen etter, mens hun funderer på hvordan man kler av seg med fremmede menn i rommet.»

 

 

I skyggene av et liv:

«Når natten til slutt brister i nye lystrimer fra øst som langsomt klyver himmelen, finner jeg hvile på et leie av halm i et skur eller i en forlatt låve, eller ute i det fri om jeg er trett nok, og den supermyke, sennepsgule soveposen laget av den fineste dun slutter seg om meg og jeg blir til et høyt elsket barn igjen, mens jeg av og til husker å sende de ribbete gjessene som besørget min komfort en takknemlig tanke.»

 

 

Indian Summer:

«Hun løser opp hårspennen og lar det mørke håret med sølv i som hun alltid har oppsatt falle, mens hun danser livet inn, det livet hun er så sugen på å leve til fulle.»

 

 

Uten regn ingen regnbue:

«Når hun finner ham på nytt begynner det å plaskregne. Hun løper mot ham, de griper hverandres hender mens de leende søker ly. Hun kjenner at alt er løst opp, og lurer på om det kan være sant at caminoen virkelig hjelper folk.»

 

 

♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥

 

Utdrag fra boken: